Wi-FI

Technické věci řešíme zde
Avatar uživatele
UNHfree.net
Příspěvky: 46
Registrován: 11 Zář 2006, 09:01
Místo/Bydliště: Braškov, Červený Újezd, Horní Bezděkov, Chyňava, Chýně, Kyšice, Malé Kyšice, Nouzov, Podkozí, Ptice,
Kontaktovat uživatele:

limit přenesených dat - KTCZ

Příspěvek od UNHfree.net » 21 Pro 2006, 12:09

to PaMi:
Jsou u kabelovky uplatňovány limity na objem přenesených dat?
našel jsem jen tuto stránku
http://www.ktct.cz/domacnosti.php
kde limity uvedeny jsou.
On měsíční limit 2000MB za 416,-Kč se při této rychlosti vyčerpá tak za 2 hodiny.
Jsou tyto podmínky platné i pro Chýni?
děkuji.
pavel
Naposledy upravil(a) UNHfree.net dne 21 Pro 2006, 21:05, celkem upraveno 1 x.

Avatar uživatele
stryc
Příspěvky: 546
Registrován: 12 Kvě 2006, 23:51
Místo/Bydliště: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: to PaMI

Příspěvek od stryc » 21 Pro 2006, 19:18

a
Naposledy upravil(a) stryc dne 10 Kvě 2010, 13:32, celkem upraveno 1 x.

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

hmmm :)

Příspěvek od kryglik » 21 Pro 2006, 19:28

jo jeden mega staci, ale ty 3 jsou fakt luxus ... ty stranky jen litaji :-)


Obrázek

PaMi
Příspěvky: 400
Registrován: 15 Kvě 2006, 14:24
Místo/Bydliště: Chýně

Re: limit přenesených dat - KTCZ

Příspěvek od PaMi » 21 Pro 2006, 23:52

UNHfree.net napsal:to PaMi:
Jsou u kabelovky uplatňovány limity na objem přenesených dat?
našel jsem jen tuto stránku
http://www.ktct.cz/domacnosti.php
kde limity uvedeny jsou.
On měsíční limit 2000MB za 416,-Kč se při této rychlosti vyčerpá tak za 2 hodiny.
Jsou tyto podmínky platné i pro Chýni?
děkuji.
pavel
Tady máme za 490,-Kč 10 GB. Podle Tvých propočtů bych to tedy vyčerpal za 10 hodin. Ale já používám internet k normální práci, tzn. že když se připojím tak nezačnu okamžitě stahovat a nedělám nic jiného. To omezení mi vysvětlili logickým důvodem a to je faktem, že si někdo zaplatil, připojil router, WiFi a prodával dál. když se připojím tak nezačnu okamžitě stahovat a nedělám nic jiného.
Jen tak pro zajímavost, kolik je průměrný přenos dat na jednoho uživatele freenetu? My jsme firma zabývající se IT a naše kancelář čítající 15 lidí tak má průměrně přenos dat za měsíc kolem 8 až 10 GB.
Takže pro všechny, pro které je internet zdrojem sdílení a stahování filmů a hudby, tohle řešení NENÍ VHODNÉ.
Ještě jedno doplnění. Za každý GB navíc platím 40,- Kč. Věřím ale (i když jsem to nezkoušel, protože to nepotřebuji) že je možno dohodnout s KTCZ individuální podmínky když by jsi jim dal logické odůvodnění. Jejich odůvodnění limitů je taky velmi logické a pochopitelné.

Avatar uživatele
UNHfree.net
Příspěvky: 46
Registrován: 11 Zář 2006, 09:01
Místo/Bydliště: Braškov, Červený Újezd, Horní Bezděkov, Chyňava, Chýně, Kyšice, Malé Kyšice, Nouzov, Podkozí, Ptice,
Kontaktovat uživatele:

Re: limit přenesených dat - KTCZ

Příspěvek od UNHfree.net » 22 Pro 2006, 02:07

PaMi napsal:Tady máme za 490,-Kč 10 GB. Podle Tvých propočtů bych to tedy vyčerpal za 10 hodin. Ale já používám internet k normální práci, tzn. že když se připojím tak nezačnu okamžitě stahovat a nedělám nic jiného. To omezení mi vysvětlili logickým důvodem a to je faktem, že si někdo zaplatil, připojil router, WiFi a prodával dál. když se připojím tak nezačnu okamžitě stahovat a nedělám nic jiného.
Jen tak pro zajímavost, kolik je průměrný přenos dat na jednoho uživatele freenetu? My jsme firma zabývající se IT a naše kancelář čítající 15 lidí tak má průměrně přenos dat za měsíc kolem 8 až 10 GB.
Takže pro všechny, pro které je internet zdrojem sdílení a stahování filmů a hudby, tohle řešení NENÍ VHODNÉ.
Ještě jedno doplnění. Za každý GB navíc platím 40,- Kč. Věřím ale (i když jsem to nezkoušel, protože to nepotřebuji) že je možno dohodnout s KTCZ individuální podmínky když by jsi jim dal logické odůvodnění. Jejich odůvodnění limitů je taky velmi logické a pochopitelné.
Děkuji za odpověď .
Snažil jsem se aby moje otázka nebyla vedena konfrontačně a omlouvám se, neboť z tvojí odpovědi mám pocit, že ti to tak vyznělo.
Skutečně mne zajímalo jen to, zda je uplatňován limit přenesených dat.

Neboť důležitý parametr je součin rychlosti připojení a času jehož výsledkem je hodnota MB za měsíc. Houby je mi platný nekonečný limit dat při nízké rychlosti a nebo velká rychlost při malém limitu který vyčerpám hned první týden v měsíci.

Tvůj seznam bych doplnil třeba o distribuce Linuxu které dnes zaberou jedno ( někdy i více ) DVD.
pavel

MIr

Příspěvek od MIr » 22 Pro 2006, 08:23

dřív se lidi hádali o koně a slepice, dneska o rychlost netu :shock: Michal

emca
Příspěvky: 8
Registrován: 01 Pro 2006, 14:02

Příspěvek od emca » 22 Pro 2006, 08:38

MIr napsal:dřív se lidi hádali o koně a slepice, dneska o rychlost netu :shock: Michal
Konečně něco k čemu se můžu vyjádřit i já.
Slepice mám čtyři - dvě bílé, kropenatou a hnědou. A snesou 5 vajec každý den!!!
Emca

PaMi
Příspěvky: 400
Registrován: 15 Kvě 2006, 14:24
Místo/Bydliště: Chýně

Re: limit přenesených dat - KTCZ

Příspěvek od PaMi » 22 Pro 2006, 08:38

UNHfree.net napsal:
PaMi napsal:Tady máme za 490,-Kč 10 GB. Podle Tvých propočtů bych to tedy vyčerpal za 10 hodin. Ale já používám internet k normální práci, tzn. že když se připojím tak nezačnu okamžitě stahovat a nedělám nic jiného. To omezení mi vysvětlili logickým důvodem a to je faktem, že si někdo zaplatil, připojil router, WiFi a prodával dál. když se připojím tak nezačnu okamžitě stahovat a nedělám nic jiného.
Jen tak pro zajímavost, kolik je průměrný přenos dat na jednoho uživatele freenetu? My jsme firma zabývající se IT a naše kancelář čítající 15 lidí tak má průměrně přenos dat za měsíc kolem 8 až 10 GB.
Takže pro všechny, pro které je internet zdrojem sdílení a stahování filmů a hudby, tohle řešení NENÍ VHODNÉ.
Ještě jedno doplnění. Za každý GB navíc platím 40,- Kč. Věřím ale (i když jsem to nezkoušel, protože to nepotřebuji) že je možno dohodnout s KTCZ individuální podmínky když by jsi jim dal logické odůvodnění. Jejich odůvodnění limitů je taky velmi logické a pochopitelné.
Děkuji za odpověď .
Snažil jsem se aby moje otázka nebyla vedena konfrontačně a omlouvám se, neboť z tvojí odpovědi mám pocit, že ti to tak vyznělo.
Skutečně mne zajímalo jen to, zda je uplatňován limit přenesených dat.

Neboť důležitý parametr je součin rychlosti připojení a času jehož výsledkem je hodnota MB za měsíc. Houby je mi platný nekonečný limit dat při nízké rychlosti a nebo velká rychlost při malém limitu který vyčerpám hned první týden v měsíci.

Tvůj seznam bych doplnil třeba o distribuce Linuxu které dnes zaberou jedno ( někdy i více ) DVD.
pavel
Ahoj,

prosím rozhodně jsem nechtěl ani aby můj příspěvek vyzněl konfrontačně. Jenom jsem se chtěl dostat k tomu, že každý by si měl zvolit způsob připojení podle jeho potřeb a využití a je dobře, že si lze v Chýni dnes již vybrat.
Seznam bych doplnil nejenom např. o distribuce Linuxu ale také o ty, kteří si chtějí půjčovat filmy po netu.


Přeji krásné Vánoce.

Pavel

Avatar uživatele
Srneček
Příspěvky: 2497
Registrován: 13 Říj 2006, 14:15
Místo/Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Srneček » 22 Pro 2006, 10:00

emca napsal:
MIr napsal:dřív se lidi hádali o koně a slepice, dneska o rychlost netu :shock: Michal
Konečně něco k čemu se můžu vyjádřit i já.
Slepice mám čtyři - dvě bílé, kropenatou a hnědou. A snesou 5 vajec každý den!!!
Emca
A to jako každá? - kecko! Já jich mám 7, čtyři pěkný a tři vopelichaný a teď nesou tak 12 vajec tejdně, teda jako dohromady. Jednak je zima a pak jsou v důchodovým věku, ale když tak o tom přemýšlím, pokud je máš v bytě, můžou mít daleko větší produkci než ty moje, to je asi pravda.
Srneček

Avatar uživatele
malcolm.reynolds
Site Admin
Příspěvky: 152
Registrován: 26 Dub 2006, 08:12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malcolm.reynolds » 22 Pro 2006, 11:53

emca napsal: Konečně něco k čemu se můžu vyjádřit i já.
Slepice mám čtyři - dvě bílé, kropenatou a hnědou. A snesou 5 vajec každý den!!!
Emca
prosim pekne, tlachat o slepkach bezte do Tlachani ... nechme tu tema wifi :)

dekuji,
vas Malcolm

Pavel H
Příspěvky: 8
Registrován: 03 Led 2007, 23:20

CZspeedNet - osobní zkušenost

Příspěvek od Pavel H » 03 Led 2007, 23:56

moje zkušenosti s instalací a zprovozněním internetového připojení od výše uvedené firmy:
pondělí 18.12. odpoledne:1. telefonický kontakt, večer návštěva pracovníka firmy v místě instalace
úterý: montuji stožárek na střechu
středa dopoledne:instalace antény a OvisLinku technikem firmy, od cca 12:00 připojení v provozu.
Připojení zatím bez problémů.
Pavel

czspeed.net
Příspěvky: 12
Registrován: 28 Lis 2006, 17:05
Kontaktovat uživatele:

Re: CZspeedNet - osobní zkušenost

Příspěvek od czspeed.net » 09 Led 2007, 16:10

Pavel H napsal:moje zkušenosti s instalací a zprovozněním internetového připojení od výše uvedené firmy:
pondělí 18.12. odpoledne:1. telefonický kontakt, večer návštěva pracovníka firmy v místě instalace
úterý: montuji stožárek na střechu
středa dopoledne:instalace antény a OvisLinku technikem firmy, od cca 12:00 připojení v provozu.
Připojení zatím bez problémů.
Pavel
i kdyz si nejsem jisty, myslim ze slo o nas..to by stalo za uvedeni, diskutuje se tu i o jinych providerech :)

edit: omlouvam se, nadpisu jsem si nevsimnul :) jinak diky za pozitivni feedback :)

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Update rychlost

Příspěvek od kryglik » 16 Zář 2007, 16:05

Tak tohle maji vsichni U Drahy ...

radeji upresnim: domy od c.p. 323 az 335. Kazdy dum (jsou-li v nem zajemci) je pripojen pres ethernet primo na router (hunter), rychlosti 4/4mbity do internetu

Obrázek
Naposledy upravil(a) kryglik dne 18 Zář 2007, 09:36, celkem upraveno 3 x.

buncikp
Příspěvky: 148
Registrován: 14 Kvě 2006, 13:57

Re: Update rychlost

Příspěvek od buncikp » 18 Zář 2007, 09:00

kryglik napsal:Tak tohle maji vsichni U Drahy ...

Obrázek
Jirko promiň, ale nemají. Náš kabel není funkční už přes 5 dní díky rošádě AP Hunter. Takže prosím, příště mluv sám za sebe, ano? Díky.
:twisted:

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Update rychlost

Příspěvek od kryglik » 18 Zář 2007, 09:17

buncikp napsal:Jirko promiň, ale nemají. Náš kabel není funkční už přes 5 dní díky rošádě AP Hunter. Takže prosím, příště mluv sám za sebe, ano? Díky.
:twisted:
tak si nam mel s presunem pomoci a uz to mohlo fungovat :-)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti