Televizni pripojky

Technické věci řešíme zde
Avatar uživatele
Michala
Příspěvky: 86
Registrován: 21 Lis 2006, 11:01
Místo/Bydliště: U Drahy 317

Televizni pripojky

Příspěvek od Michala » 17 Led 2007, 12:24

Chtela bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s napojovanim paraboly do spolecne anteny. Byla jsem lehce v soku, kdyz nam technik z Digi TV sdelil, ze antena je prakticky nevyuzitelna, navic dosti "prasacky" udelana, nelze se na ni napojit, jelikoz NAS LOKALNI POSKYTOVATEL KABELOVE TELEVIZE si vse pojistil...budeme totiz asi nuceni dat parabolu nad stresni okno a kabel vest oknem...Reklamoval jste to nekdo u Oxesu? Preci jen jsme zaplatili pres 40tisic za to, ze mame pripojky do bytu a ted to vypada tak, ze jsme si zaplatili neco, co se vlastne neda vyuzit, paklize nevyuzijeme sluzeb kabelove televize Chyne.

Avatar uživatele
irwinka
Příspěvky: 226
Registrován: 02 Říj 2006, 13:28
Místo/Bydliště: na Chýni už jen vzpomínám..

Re: Televizni pripojky

Příspěvek od irwinka » 17 Led 2007, 12:27

Michala napsal:Chtela bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s napojovanim paraboly do spolecne anteny. Byla jsem lehce v soku, kdyz nam technik z Digi TV sdelil, ze antena je prakticky nevyuzitelna, navic dosti "prasacky" udelana, nelze se na ni napojit, jelikoz NAS LOKALNI POSKYTOVATEL KABELOVE TELEVIZE si vse pojistil...budeme totiz asi nuceni dat parabolu nad stresni okno a kabel vest oknem...Reklamoval jste to nekdo u Oxesu? Preci jen jsme zaplatili pres 40tisic za to, ze mame pripojky do bytu a ted to vypada tak, ze jsme si zaplatili neco, co se vlastne neda vyuzit, paklize nevyuzijeme sluzeb kabelove televize Chyne.
No bohuzel je to presne tak... zaplatili jsme si kabely, ktere jsou "temer k nicemu". Ale ty kabely jsou NASE a preci jenom se vyuzit daji.. My to resime DVBT vysilanim, na pude mame malou antenku a pres ty "nase uzasne kabely za 40tis." si to poustime do tv zasuvky do bytu... Chytame zcela zdarma NOVA, PRIMA, CT1, CT2, CT24, OCKO... me to staci a nikomu nic nemusim platit, kvalitka obrazu dobra :wink:

tohle tema uz se tady docela probiralo, treba:
http://forum.chyne.info/viewtopic.php?t=206

Avatar uživatele
Michala
Příspěvky: 86
Registrován: 21 Lis 2006, 11:01
Místo/Bydliště: U Drahy 317

Re: Televizni pripojky

Příspěvek od Michala » 17 Led 2007, 12:30

irwinka napsal:
Michala napsal:Chtela bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s napojovanim paraboly do spolecne anteny. Byla jsem lehce v soku, kdyz nam technik z Digi TV sdelil, ze antena je prakticky nevyuzitelna, navic dosti "prasacky" udelana, nelze se na ni napojit, jelikoz NAS LOKALNI POSKYTOVATEL KABELOVE TELEVIZE si vse pojistil...budeme totiz asi nuceni dat parabolu nad stresni okno a kabel vest oknem...Reklamoval jste to nekdo u Oxesu? Preci jen jsme zaplatili pres 40tisic za to, ze mame pripojky do bytu a ted to vypada tak, ze jsme si zaplatili neco, co se vlastne neda vyuzit, paklize nevyuzijeme sluzeb kabelove televize Chyne.
No bohuzel je to presne tak... zaplatili jsme si kabely, ktere jsou "temer k nicemu". Ale ty kabely jsou NASE a preci jenom se vyuzit daji.. My to esime DVBT vysilanim, na pude mame malou antenku a pres ty "nase uzasne kabely za 40tis." si to poustime do tv zasuvky do bytu... Chytame zcela zdarma NOVA, PRIMA, CT1, CT2, CT24, OCKO... me to staci a nikomu nic nemusim platit, kvalitka obrazu dobra :o)
a jak jste tu antenku napojili na kabely? Je potreba nejaky specialni kabel? Technik nam rekl, ze se to tam nikde napojit neda...i kdyz je to asi klasicky koax...nejak to prestavam chapat...

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Televizni pripojky

Příspěvek od kryglik » 17 Led 2007, 12:33

Michala napsal:Chtela bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s napojovanim paraboly do spolecne anteny. Byla jsem lehce v soku, kdyz nam technik z Digi TV sdelil, ze antena je prakticky nevyuzitelna, navic dosti "prasacky" udelana, nelze se na ni napojit, jelikoz NAS LOKALNI POSKYTOVATEL KABELOVE TELEVIZE si vse pojistil...budeme totiz asi nuceni dat parabolu nad stresni okno a kabel vest oknem...Reklamoval jste to nekdo u Oxesu? Preci jen jsme zaplatili pres 40tisic za to, ze mame pripojky do bytu a ted to vypada tak, ze jsme si zaplatili neco, co se vlastne neda vyuzit, paklize nevyuzijeme sluzeb kabelove televize Chyne.
Co je spolecna antena? To prece zadny barak nema...

Mame zkusenosti, ze kabely co vedou z jednotlivych bytu nahoru na pudu jsou pouzitelne pro prijem signalu z pudy. Vcelku bez problemu. Ale to plati pro obycejnou antenu, i kdyz u satelitu je to pripojene taky obycejnym koaxialnim kabelem, ne? Jedine co musis udelat je, nechat si odpojit (na pude) tvuj kabel z rozbocovace co tam ma nase slavna kabelovka :-)


Jestli ses pudni byt, provrtej se pres strop na pudu a tam si stahni novy vlastni kabel az do bytu. Vrtat okna mi prijde dost silene.

Avatar uživatele
Michala
Příspěvky: 86
Registrován: 21 Lis 2006, 11:01
Místo/Bydliště: U Drahy 317

Příspěvek od Michala » 17 Led 2007, 12:43

kdepak, vrtat se nic nebude...vymysleli jsme to s technikem tak, ze se taska na parabolu da ze strany, kde jsou zahradky nad okno a pak se jen kabel prostrci oknem. Jelikoz uz je vetsina oken prodavanych v cechach z plastu a nevrtaji se, tak se vymyslela takova zajimava pripojka, dlouha asi 15cm, ktera je uplne placata a zformuje se podle okna, takze se jen prostrci a okno se zavre a je to...Volali jsme Zikmundovi, at prijde,az tam bude technik, slibil, ze je tam hned a NEDORAZIL...takze problemek nam zustal a budeme ho resit. Vsimla jsem si, ze na strese vedle toho okynka je nejaka taska na parabolu, da se k uchyceni paraboly pripadne vyuzit? Vetsina baraku ji ma prazdnou! Takze pred napojenim na parabolu musime zkontaktovat GTT...nebo jak se ted jmenuji?

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 17 Led 2007, 12:50

Michala napsal:kdepak, vrtat se nic nebude...vymysleli jsme to s technikem tak, ze se taska na parabolu da ze strany, kde jsou zahradky nad okno a pak se jen kabel prostrci oknem. Jelikoz uz je vetsina oken prodavanych v cechach z plastu a nevrtaji se, tak se vymyslela takova zajimava pripojka, dlouha asi 15cm, ktera je uplne placata a zformuje se podle okna, takze se jen prostrci a okno se zavre a je to...Volali jsme Zikmundovi, at prijde,az tam bude technik, slibil, ze je tam hned a NEDORAZIL...takze problemek nam zustal a budeme ho resit. Vsimla jsem si, ze na strese vedle toho okynka je nejaka taska na parabolu, da se k uchyceni paraboly pripadne vyuzit? Vetsina baraku ji ma prazdnou! Takze pred napojenim na parabolu musime zkontaktovat GTT...nebo jak se ted jmenuji?

Jj, ta se da regulerne pouzit (bez nutnosti kontaktovat GTT). Viz: http://fotak.kryglik.com/2006/10/Chyne_ ... c06652.jpg


Nebal bych se vrtat skrz strop do nejakeho pokoje... je to nejrozumnejsi a uplne v pohode (vyzkouseno v praxi).
Navic, v cem je problem s tim stavajicim koax. kabelem? podle me by to melo taky jit.

Avatar uživatele
Michala
Příspěvky: 86
Registrován: 21 Lis 2006, 11:01
Místo/Bydliště: U Drahy 317

Příspěvek od Michala » 17 Led 2007, 13:11

doufam, ze to snad pujde, podle me byl asi problem v tom, ze mame porad zapojeny kabel od KTZChyne, cili asi nebylo kam kabel zapojit. Je ho mozne odpojit nebo si to museji odpojit KTZ sami? Prave jsem volala technikovi a zkusime to v patek vyresit. Parabolu dame do te houby na antenu a snad to nejak pujde.

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 17 Led 2007, 13:18

Michala napsal:doufam, ze to snad pujde, podle me byl asi problem v tom, ze mame porad zapojeny kabel od KTZChyne, cili asi nebylo kam kabel zapojit. Je ho mozne odpojit nebo si to museji odpojit KTZ sami? Prave jsem volala technikovi a zkusime to v patek vyresit. Parabolu dame do te houby na antenu a snad to nejak pujde.
pokud mate krabicku na pude otevrenou, odpojite si kabel sami (jen musite najit ten spravny). Jinak uhanejte KTCZ/GTT at vam to odpoji. Nevlastni kabely, odpojit je musi. (a uz to tady i psala, ze to udela).

Avatar uživatele
Flundr
Příspěvky: 27
Registrován: 23 Říj 2006, 14:04
Místo/Bydliště: U Dráhy 324

Re Michala

Příspěvek od Flundr » 18 Led 2007, 16:44

doufam, ze to snad pujde, podle me byl asi problem v tom, ze mame porad zapojeny kabel od KTZChyne, cili asi nebylo kam kabel zapojit. Je ho mozne odpojit nebo si to museji odpojit KTZ sami? Prave jsem volala technikovi a zkusime to v patek vyresit. Parabolu dame do te houby na antenu a snad to nejak pujde.
My jsme si davali antenu jen na pudu na DVB-T a beha to skvele...Technika z kabelovky sem pozadoval take,ale ve smluveny den nedorazil nikdo a druhy den sem se k nim nemohl pro zmenu dovolat...Tak sem si to odpojil sam. Kdyby k vam nedorazil, neni problem otevrit tu krabici, spis je pak komplikovanejsi zjistit, ktery kabel je tvuj, ale testem to zjistis behem 15 minut.

Avatar uživatele
stryc
Příspěvky: 546
Registrován: 12 Kvě 2006, 23:51
Místo/Bydliště: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Re Michala

Příspěvek od stryc » 18 Led 2007, 16:54

a
Naposledy upravil(a) stryc dne 10 Kvě 2010, 13:39, celkem upraveno 1 x.

Avatar uživatele
Flundr
Příspěvky: 27
Registrován: 23 Říj 2006, 14:04
Místo/Bydliště: U Dráhy 324

Re Stryc

Příspěvek od Flundr » 19 Led 2007, 10:13

ona by se dala na pudu soupnout i sat antena ne? tasky tomu asi nijak stinit nebudou... a neodfoukne ti to vitr
Urcite to jde, my tam mame klasickou pokojovou antenu se zesilovacem a je to bez problemu. Pres ty dreveny zdi to prijima skvele, na strechu to potreba davat neni.

Avatar uživatele
stryc
Příspěvky: 546
Registrován: 12 Kvě 2006, 23:51
Místo/Bydliště: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stryc » 19 Led 2007, 10:28

a
Naposledy upravil(a) stryc dne 10 Kvě 2010, 13:39, celkem upraveno 1 x.

Avatar uživatele
Flundr
Příspěvky: 27
Registrován: 23 Říj 2006, 14:04
Místo/Bydliště: U Dráhy 324

Re Stryc

Příspěvek od Flundr » 19 Led 2007, 13:50

To chce test :)

Aleš Jarkovský
Příspěvky: 27
Registrován: 14 Srp 2006, 09:32
Místo/Bydliště: 313

Příspěvek od Aleš Jarkovský » 19 Led 2007, 14:53

SAT bezi taky (alespon u nas na 313)

jen je ten talir na strese, ne pod ni :cry:
Aleš

Avatar uživatele
Michala
Příspěvky: 86
Registrován: 21 Lis 2006, 11:01
Místo/Bydliště: U Drahy 317

Příspěvek od Michala » 22 Led 2007, 09:27

Tak jsem chtela udelat v patek test. Od stredy jsem se snazila nekoho dohnat, aby mi odpojili ten kabel...KTZ se samozrejme ozvala az v patek v noci emailem (ktery mi prisel 0.25!!!), co to jsou za zpusoby. Navic samozrejme s informaci, ze to za tak kratkou dobu nestihaj. Zajimalo by me, kdo jim vubec povolil si tam ten kabel soupnout. Zadny souhlas jsem nepodepisovala a ted mi brani v pouzivani meho majetku. Jsem rada, ze jsem se rozhodla si tu jejich uzasnou kabelovku nenechat, protoze reseni problemu s nima by byla opravdu lahoda...navic tedy nesel proud, takze nasilne odpojovani nebylo nutne uskutecnovat...

Dotazek: kdyby mi nahodou opet nikdo v patek neprisel od KTZ...jak se da otevrit ta krabice???

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti