Internet

Technické věci řešíme zde

Jaký druh připojení zvolíte?

Hlasování skončilo v 12 Srp 2006, 14:07

Obecní přes kabelovku
0
Žádné hlasy
Telekoumácký ADSL
1
11%
WiFi
1
11%
GPRS, EDGE a ostatní mobilní služby
0
Žádné hlasy
Jiný
0
Žádné hlasy
Nevím, nemám potřebné informace
7
78%
 
Celkový počet hlasů: 9

buncikp
Příspěvky: 148
Registrován: 14 Kvě 2006, 13:57

Internet

Příspěvek od buncikp » 14 Kvě 2006, 14:07

Pište prosím Vaše zkušenosti se zaváděním a s provozem Internetu v lokalitě Háje - zejména co se týká možnosti zavést konkurenční sítě - například ADSL od ČT namísto obecního internetu. Zkušenosti s WiFi a ostatními sítěmi.
Jaký je Váš názor na využitelnost kabelové přípojky (draze zaplacenou) a její vazbu na jedinou dostupnou obecní síť bez jakékoliv možnosti volby operátorů pro poskytování Internetu?

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 14 Kvě 2006, 14:20

Zdravim dalsiho noveho clena komunity :-)

Ja osobne se docela kabelovky bojim, protoze s GTT nemam absolutne zadne zkusenosti. Jak uz jsem jednou podotkl, je skoda, ze se sem nedostalo UPC...
Co se wifi tyce, tak nevim jak na tom Chyne je - nekdy to promerim (nebo jestli uz nekdo z mistnich promeril at hodi info) az budu pobliz :-)

S ADSL od CTc mam zkusenosti veskrze dobre, jen tady na foru nekdo podotkl, ze tam CTc odmitl zavest 2M - nevim proc. Takze co se vyuzitelnosti tyce, nevim jak to je.

ROST
Příspěvky: 38
Registrován: 11 Kvě 2006, 09:46
Místo/Bydliště: Chýně 313 (22)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ROST » 14 Kvě 2006, 20:30

Tak jsem dnes zkousel dostupnost signalu wifi a nic bohuzel nebylo nalezeno :( Me taky docela vadi zpusob vyberu providera. Zadne info jsme neobdrzeli, jen pri druhe prohlidce nam bylo receno, ze to bude snad asi UPC...

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 14 Kvě 2006, 20:37

ROST napsal:Tak jsem dnes zkousel dostupnost signalu wifi a nic bohuzel nebylo nalezeno :( Me taky docela vadi zpusob vyberu providera. Zadne info jsme neobdrzeli, jen pri druhe prohlidce nam bylo receno, ze to bude snad asi UPC...
Skoda s tim WIFI. Kez by to to UPC aspon bylo - nerikam, ze to GTT bude spatne, jen doufam, ze to nejsou zadni bastlici :-)

Avatar uživatele
stryc
Příspěvky: 546
Registrován: 12 Kvě 2006, 23:51
Místo/Bydliště: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stryc » 14 Kvě 2006, 21:35

a
Naposledy upravil(a) stryc dne 10 Kvě 2010, 13:06, celkem upraveno 1 x.

ROST
Příspěvky: 38
Registrován: 11 Kvě 2006, 09:46
Místo/Bydliště: Chýně 313 (22)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ROST » 15 Kvě 2006, 08:25

stryc napsal:
kryglik napsal:
ROST napsal:Tak jsem dnes zkousel dostupnost signalu wifi a nic bohuzel nebylo nalezeno :( Me taky docela vadi zpusob vyberu providera. Zadne info jsme neobdrzeli, jen pri druhe prohlidce nam bylo receno, ze to bude snad asi UPC...
Skoda s tim WIFI. Kez by to to UPC aspon bylo - nerikam, ze to GTT bude spatne, jen doufam, ze to nejsou zadni bastlici :-)
pokud jsem na webu nasel, tak wifi tam bylo... ale tak 2-3 roky zpet, mam dojem
Mozna je tam nekde signal u OK Transu, ale i kdyby tam byl hotspot nebo jak se tomu rika, tak to k nam asi nestaci :( Budu doufat, ze GTT tomu rozumi a budou OK

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 15 Kvě 2006, 09:50

Ma uz nekdo z lokality Haje telefonni linku? Jestli ano, muze zkusit co mu nabizi CTc za rychlost? Na cislo z obce (zkousel jsem starostovo) mi to nabidlo 4mbit
zde je test na tlf cislo

ROST
Příspěvky: 38
Registrován: 11 Kvě 2006, 09:46
Místo/Bydliště: Chýně 313 (22)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ROST » 15 Kvě 2006, 10:14

kryglik napsal:Ma uz nekdo z lokality Haje telefonni linku? Jestli ano, muze zkusit co mu nabizi CTc za rychlost? Na cislo z obce (zkousel jsem starostovo) mi to nabidlo 4mbit
zde je test na tlf cislo
Nemam jeste cislo, ale zkousel jsem pevnou vzoroveho domu a tam byla nabidka velmi chaba :(

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 15 Kvě 2006, 11:49

ROST napsal:
kryglik napsal:Ma uz nekdo z lokality Haje telefonni linku? Jestli ano, muze zkusit co mu nabizi CTc za rychlost? Na cislo z obce (zkousel jsem starostovo) mi to nabidlo 4mbit
zde je test na tlf cislo
Nemam jeste cislo, ale zkousel jsem pevnou vzoroveho domu a tam byla nabidka velmi chaba :(
Tak koukam, ze tam uz je to slabsi:

Obrázek

Mm
Příspěvky: 30
Registrován: 11 Kvě 2006, 13:40
Místo/Bydliště: Chýně - dům 11

CDMA v Chyni?

Příspěvek od Mm » 15 Kvě 2006, 12:34

Mate nekdo zkusenosti s pokrytim CDMA v Chyni? Dle mapy pokryti to vypada, ze jsou tam jen nejake drobne "fleky signalu" :(

PaMi
Příspěvky: 400
Registrován: 15 Kvě 2006, 14:24
Místo/Bydliště: Chýně

Internet WiFi

Příspěvek od PaMi » 15 Kvě 2006, 14:31

V Chýni internet WiFi funguje. Poskytuje ho společnost WIA. Hot spot mají na bytovce vedle pivovaru. Já bydlím v těch nových domech Okrajová/K Roklím (u zatáčky u hřbitova) a pomocí velké antény (průměr 1m) se chytám bez problémů. Do Hájí to ale asi nedosáhne. Možná by ale stálo za pokus vstoupit do kontaktu s WIA jestli by nezřídili další hotspot. Negativum je, že jsou dost drazí (cca 590,- Kč/průměr 180kbit/s)

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet WiFi

Příspěvek od kryglik » 15 Kvě 2006, 14:49

PaMi napsal:V Chýni internet WiFi funguje. Poskytuje ho společnost WIA. Hot spot mají na bytovce vedle pivovaru. Já bydlím v těch nových domech Okrajová/K Roklím (u zatáčky u hřbitova) a pomocí velké antény (průměr 1m) se chytám bez problémů. Do Hájí to ale asi nedosáhne. Možná by ale stálo za pokus vstoupit do kontaktu s WIA jestli by nezřídili další hotspot. Negativum je, že jsou dost drazí (cca 590,- Kč/průměr 180kbit/s)
Tak ta cena je podle me docela nehorazna (za tu pomalost) 2048kbit vs 180kbit -- to radeji GTT a jejich kabelovy inet :-)

A jinak zdravim dalsiho clena do fora! [prvni kdo neni z lokality Haje, mam ten pocit] :-)

PaMi
Příspěvky: 400
Registrován: 15 Kvě 2006, 14:24
Místo/Bydliště: Chýně

Re: Internet WiFi

Příspěvek od PaMi » 15 Kvě 2006, 14:59

kryglik napsal:
PaMi napsal:V Chýni internet WiFi funguje. Poskytuje ho společnost WIA. Hot spot mají na bytovce vedle pivovaru. Já bydlím v těch nových domech Okrajová/K Roklím (u zatáčky u hřbitova) a pomocí velké antény (průměr 1m) se chytám bez problémů. Do Hájí to ale asi nedosáhne. Možná by ale stálo za pokus vstoupit do kontaktu s WIA jestli by nezřídili další hotspot. Negativum je, že jsou dost drazí (cca 590,- Kč/průměr 180kbit/s)
Tak ta cena je podle me docela nehorazna (za tu pomalost) 2048kbit vs 180kbit -- to radeji GTT a jejich kabelovy inet :-)

A jinak zdravim dalsiho clena do fora! [prvni kdo neni z lokality Haje, mam ten pocit] :-)
Já se bojím jenom jedné věci: 2Mbity mají být pro celou obec. Nebude tam žádná garantovaná minimální rychlost (na to jsem se už ptal jak starosty, tak GTT). Proto se bojím že to bude jedno za osmnáct a druhé bez dvou za dvacet (když je dobrý den tak ta WiFi taky běží 1Mbit ale v průměru je to fakt takováto slabota).

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1375
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet WiFi

Příspěvek od kryglik » 15 Kvě 2006, 15:20

PaMi napsal: Já se bojím jenom jedné věci: 2Mbity mají být pro celou obec. Nebude tam žádná garantovaná minimální rychlost (na to jsem se už ptal jak starosty, tak GTT). Proto se bojím že to bude jedno za osmnáct a druhé bez dvou za dvacet (když je dobrý den tak ta WiFi taky běží 1Mbit ale v průměru je to fakt takováto slabota).

Tak to doufam, ze pravda neni -- precijen 2Mbity na celou obec je nehorazne malo. Tipuji ze nejakou pater budou mit :) Skoda, ze clovek se kterym jsem mluvil z GTT nezna tyhle technicke detaily :-(

Avatar uživatele
stryc
Příspěvky: 546
Registrován: 12 Kvě 2006, 23:51
Místo/Bydliště: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet WiFi

Příspěvek od stryc » 15 Kvě 2006, 15:28

a
Naposledy upravil(a) stryc dne 10 Kvě 2010, 13:06, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti