Internet

Technické věci řešíme zde

Jaký druh připojení zvolíte?

Hlasování skončilo v 12 Srp 2006, 14:07

Obecní přes kabelovku
0
Žádné hlasy
Telekoumácký ADSL
1
11%
WiFi
1
11%
GPRS, EDGE a ostatní mobilní služby
0
Žádné hlasy
Jiný
0
Žádné hlasy
Nevím, nemám potřebné informace
7
78%
 
Celkový počet hlasů: 9

PaMi
Příspěvky: 400
Registrován: 15 Kvě 2006, 14:24
Místo/Bydliště: Chýně

Re: Internet WiFi

Příspěvek od PaMi » 15 Kvě 2006, 15:40

kryglik napsal:
PaMi napsal: Já se bojím jenom jedné věci: 2Mbity mají být pro celou obec. Nebude tam žádná garantovaná minimální rychlost (na to jsem se už ptal jak starosty, tak GTT). Proto se bojím že to bude jedno za osmnáct a druhé bez dvou za dvacet (když je dobrý den tak ta WiFi taky běží 1Mbit ale v průměru je to fakt takováto slabota).

Tak to doufam, ze pravda neni -- precijen 2Mbity na celou obec je nehorazne malo. Tipuji ze nejakou pater budou mit :) Skoda, ze clovek se kterym jsem mluvil z GTT nezna tyhle technicke detaily :-(
Bohužel to tak je. Při posledním zasedání si ještě starosta stěžoval, že za 2Mbit přípojku bude platit asi 12.000,- a že bude muset sehnat alespoň 30 "duší" aby se mu to vyplatilo.

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1374
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 15 Kvě 2006, 15:50

prave jsem se dozvedel, ze pater GTT bude ADSL od CTc :-) Ma to byt sice docasne a casem bude bezdratovy spoj (4 - 8Mbit), ale vyhledove se nevi kdy (informace primo z GTT).
Naposledy upravil(a) kryglik dne 15 Kvě 2006, 15:56, celkem upraveno 1 x.

PaMi
Příspěvky: 400
Registrován: 15 Kvě 2006, 14:24
Místo/Bydliště: Chýně

Re: Internet WiFi

Příspěvek od PaMi » 15 Kvě 2006, 15:53

stryc napsal:
kryglik napsal:
PaMi napsal: Já se bojím jenom jedné věci: 2Mbity mají být pro celou obec. Nebude tam žádná garantovaná minimální rychlost (na to jsem se už ptal jak starosty, tak GTT). Proto se bojím že to bude jedno za osmnáct a druhé bez dvou za dvacet (když je dobrý den tak ta WiFi taky běží 1Mbit ale v průměru je to fakt takováto slabota).

Tak to doufam, ze pravda neni -- precijen 2Mbity na celou obec je nehorazne malo. Tipuji ze nejakou pater budou mit :) Skoda, ze clovek se kterym jsem mluvil z GTT nezna tyhle technicke detaily :-(
ano, to by bylo dost malo na tolik lidi... my, co jsme rozmazleni rychlosti u UPC nebo ted ViaGIA, tak bysme asi utreli slzu :-(
Ono celkově s tou kabelovkou to bylo takové rychlé. Najednou jsme dostali do schránky dopis, že nám budou do domů tahat kabely. Přivedli nám tam 3 kabely - jeden telecom, druhý koax na kabelovku a třetí čtyřdrát na internet. Potom se asi rok nic nedělo a teď zapojili kabelovku. Já jsem se původně domníval, že internet půjde přes ten klasický čtyřdrát. Až se zapojením kabelovky jsem byl uveden do reality. Starosta teď na zasedání popisoval, že ho 2 týdny Telecom tahal za nos, že internet do kabelu připojí a teprve minulý týden mu oznámili, že prý to neumí a začal jednat o náhradní variantě. Ale ty 2Mbity pro celou dědinu jsou opravdu realita.

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1374
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet WiFi

Příspěvek od kryglik » 15 Kvě 2006, 23:24

PaMi napsal: Ono celkově s tou kabelovkou to bylo takové rychlé. Najednou jsme dostali do schránky dopis, že nám budou do domů tahat kabely. Přivedli nám tam 3 kabely - jeden telecom, druhý koax na kabelovku a třetí čtyřdrát na internet. Potom se asi rok nic nedělo a teď zapojili kabelovku. Já jsem se původně domníval, že internet půjde přes ten klasický čtyřdrát. Až se zapojením kabelovky jsem byl uveden do reality. Starosta teď na zasedání popisoval, že ho 2 týdny Telecom tahal za nos, že internet do kabelu připojí a teprve minulý týden mu oznámili, že prý to neumí a začal jednat o náhradní variantě. Ale ty 2Mbity pro celou dědinu jsou opravdu realita.
Uff ... zajimalo jak je to s tim CTc, predbezny test ukazuje dostupnost ADSL - ale ono se na to neda spolehat, idealni by bylo kdyby nekdo mel uz neco takoveho primo doma :-) GTT me zatim nijak nezaujalo (a radeji nemyslim ani na to, ze jsme davali ty desitky tisic na infrastrukturu prave pro tohle).

davidf
Příspěvky: 5
Registrován: 16 Kvě 2006, 21:58

Re: Internet WiFi

Příspěvek od davidf » 16 Kvě 2006, 22:11

kryglik napsal:
PaMi napsal:V Chýni internet WiFi funguje. Poskytuje ho společnost WIA. Hot spot mají na bytovce vedle pivovaru. Já bydlím v těch nových domech Okrajová/K Roklím (u zatáčky u hřbitova) a pomocí velké antény (průměr 1m) se chytám bez problémů. Do Hájí to ale asi nedosáhne. Možná by ale stálo za pokus vstoupit do kontaktu s WIA jestli by nezřídili další hotspot. Negativum je, že jsou dost drazí (cca 590,- Kč/průměr 180kbit/s)
Tak ta cena je podle me docela nehorazna (za tu pomalost) 2048kbit vs 180kbit -- to radeji GTT a jejich kabelovy inet :-)

A jinak zdravim dalsiho clena do fora! [prvni kdo neni z lokality Haje, mam ten pocit] :-)
Nerad delam nekomu negativni reklamu, ale tady mi to neda. Jeste predtim nez tu v obci byl "bajecny" telekom a jeho ADSL, jedina moznost "rychleho" internetu bylo prave WIFI od WIA (drive widenet). Bohuzel, zkusenosti (krome toho ze to bylo opravdu jen o neco malo rychlejsi nez vytacene pripojeni), tak veskrze spatne. Vecne to bylo dole, support spatny, clovek jim v podstate oznamoval poruchy (navzdory tomu, ze se dovolal na "monitoring center" ;-) ). Jeden cas jsme byli bez signalu asi mesic ;-( (a ten jsme zaplatili, samozrejme ;-) ). Opravdu zoufalstvi ;-( Tusim, ze smerem na Rudnou je mozna nejaky czfreenet, mozna ze vy "novousedlici" na kopecku na nejaky hotspot "dohlednete".

DavidF

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1374
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet WiFi

Příspěvek od kryglik » 16 Kvě 2006, 22:19

davidf napsal: Nerad delam nekomu negativni reklamu, ale tady mi to neda. Jeste predtim nez tu v obci byl "bajecny" telekom a jeho ADSL, jedina moznost "rychleho" internetu bylo prave WIFI od WIA (drive widenet). Bohuzel, zkusenosti (krome toho ze to bylo opravdu jen o neco malo rychlejsi nez vytacene pripojeni), tak veskrze spatne. Vecne to bylo dole, support spatny, clovek jim v podstate oznamoval poruchy (navzdory tomu, ze se dovolal na "monitoring center" ;-) ). Jeden cas jsme byli bez signalu asi mesic ;-( (a ten jsme zaplatili, samozrejme ;-) ). Opravdu zoufalstvi ;-( Tusim, ze smerem na Rudnou je mozna nejaky czfreenet, mozna ze vy "novousedlici" na kopecku na nejaky hotspot "dohlednete".

DavidF
Zdravim dalsiho clena fora, konecne taky nekdo kdo neni "novackem" v chyni :-) Diky za info ohled WIA, aspon vime cemu se vyhybat ;-) Mesic bez signalu - to je fakt krize (zvlast treba pro ty co jej potrebuji k praci).
Nekdo tu tusim psal, ze s wifi signalem to taky neni zadna slava, takze kdo vi. Ale je fakt, ze czfree se siri rychle (ale osobne si porad myslim, ze kabel je kabel :-)).

buncikp
Příspěvky: 148
Registrován: 14 Kvě 2006, 13:57

Re: Internet WiFi

Příspěvek od buncikp » 27 Kvě 2006, 20:12

kryglik napsal:
PaMi napsal: Ono celkově s tou kabelovkou to bylo takové rychlé. Najednou jsme dostali do schránky dopis, že nám budou do domů tahat kabely. Přivedli nám tam 3 kabely - jeden telecom, druhý koax na kabelovku a třetí čtyřdrát na internet. Potom se asi rok nic nedělo a teď zapojili kabelovku. Já jsem se původně domníval, že internet půjde přes ten klasický čtyřdrát. Až se zapojením kabelovky jsem byl uveden do reality. Starosta teď na zasedání popisoval, že ho 2 týdny Telecom tahal za nos, že internet do kabelu připojí a teprve minulý týden mu oznámili, že prý to neumí a začal jednat o náhradní variantě. Ale ty 2Mbity pro celou dědinu jsou opravdu realita.
Uff ... zajimalo jak je to s tim CTc, predbezny test ukazuje dostupnost ADSL - ale ono se na to neda spolehat, idealni by bylo kdyby nekdo mel uz neco takoveho primo doma :-) GTT me zatim nijak nezaujalo (a radeji nemyslim ani na to, ze jsme davali ty desitky tisic na infrastrukturu prave pro tohle).
Po čekání na internet obecní jsem se rozhodl, že celou věc svěřím na bedra Telekoumákům. Nechám zřídit pevnou linku, objednám internet a basta fidli. S tím, že jsem zainvestoval stavbu kabelových rozvodů pro celou obec už jsem se smířil, takže těch pár ušmudlaných tisícovek, které musím vynaložit na to, abych se konečně internetu doma dočkal, oželím. Do notebooku si dám datovou kartu a budu se těšit, až i k nám, vychodňárům, dorazí technologie UMTS ze Západu. Kdoví, jestli v té době po volbách už nebude pozdě. Rudáci by chtěli asi zase stavět železný opony...To bych si na tý pevný lince moh spíš hodit mašli. :evil: :x :(

ROST
Příspěvky: 38
Registrován: 11 Kvě 2006, 09:46
Místo/Bydliště: Chýně 313 (22)
Kontaktovat uživatele:

Telecom

Příspěvek od ROST » 05 Črv 2006, 12:39

Zdravim,
chtel jsem se zeptat, zda uz nekdo mate pevnou doma a resp. internet pres telecom pripadne nejake informace, jelikoz uz jsem se celkem smiril s tim, ze z GTT snad nic nebude. Akorat je mi lito tech 43 hadru :cry: :evil:

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1374
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Telecom

Příspěvek od kryglik » 05 Črv 2006, 12:45

ROST napsal:Zdravim,
chtel jsem se zeptat, zda uz nekdo mate pevnou doma a resp. internet pres telecom pripadne nejake informace, jelikoz uz jsem se celkem smiril s tim, ze z GTT snad nic nebude. Akorat je mi lito tech 43 hadru :cry: :evil:
Oxes tvrdi, ze 43tis slo na kabelizaci (rozvody) nasi lokality. Spolecnost co to roztahovala pry komunikovala i Telecomem a co tam je za dalsi kabely to netusim. Nicmene to tedy urychlilo kabelizaci, telecom by to udelal kdovi kdy (pry je to bezna praxe, protoze telecom by to jinak udelal kdovi kdy). Takze ja doufam, ze to nebude zas tak moc vyhozene ... Ze obec vybrala spolecnost GTT je vec druha, ale co mi bylo z Oxesu receno tak tyhle penize sli jen na nasi lokalitu a kabelovka z nich nic nema...

Jak je to vlastne s kabelovkou v obci? Tam uz jsou taky rozvody nebo teprve budou?

ROST
Příspěvky: 38
Registrován: 11 Kvě 2006, 09:46
Místo/Bydliště: Chýně 313 (22)
Kontaktovat uživatele:

Re: Telecom

Příspěvek od ROST » 05 Črv 2006, 12:49

kryglik napsal:
ROST napsal:Zdravim,
chtel jsem se zeptat, zda uz nekdo mate pevnou doma a resp. internet pres telecom pripadne nejake informace, jelikoz uz jsem se celkem smiril s tim, ze z GTT snad nic nebude. Akorat je mi lito tech 43 hadru :cry: :evil:
Oxes tvrdi, ze 43tis slo na kabelizaci (rozvody) nasi lokality. Spolecnost co to roztahovala pry komunikovala i Telecomem a co tam je za dalsi kabely to netusim. Nicmene to tedy urychlilo kabelizaci, telecom by to udelal kdovi kdy (pry je to bezna praxe, protoze telecom by to jinak udelal kdovi kdy). Takze ja doufam, ze to nebude zas tak moc vyhozene ... Ze obec vybrala spolecnost GTT je vec druha, ale co mi bylo z Oxesu receno tak tyhle penize sli jen na nasi lokalitu a kabelovka z nich nic nema...

Jak je to vlastne s kabelovkou v obci? Tam uz jsou taky rozvody nebo teprve budou?
Na kabelovce uz zkusebne jedeme, pokud jste myslel tohle. Vyber programu docela suchy za ty prachy :twisted:

Avatar uživatele
kryglik
Příspěvky: 1374
Registrován: 26 Dub 2006, 08:50
Místo/Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Telecom

Příspěvek od kryglik » 05 Črv 2006, 12:50

ROST napsal: Na kabelovce uz zkusebne jedeme, pokud jste myslel tohle. Vyber programu docela suchy za ty prachy :twisted:
Spatne formulovano, myslel jsem jak je na tom obec mimo nove lokality. Vim, ze nekteri se branili rozkopani obce atd. Tak jestli je kabelovka jen pro "naplavu" nebo uz jede vesele i v obci ...

ROST
Příspěvky: 38
Registrován: 11 Kvě 2006, 09:46
Místo/Bydliště: Chýně 313 (22)
Kontaktovat uživatele:

Re: Telecom

Příspěvek od ROST » 05 Črv 2006, 12:53

kryglik napsal:
ROST napsal: Na kabelovce uz zkusebne jedeme, pokud jste myslel tohle. Vyber programu docela suchy za ty prachy :twisted:
Spatne formulovano, myslel jsem jak je na tom obec mimo nove lokality. Vim, ze nekteri se branili rozkopani obce atd. Tak jestli je kabelovka jen pro "naplavu" nebo uz jede vesele i v obci ...
Tak to nevim bohuzel :(

Avatar uživatele
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 Kvě 2006, 14:04
Místo/Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: Telecom

Příspěvek od Jiří Nývlt » 05 Črv 2006, 14:06

kryglik napsal:
ROST napsal: Na kabelovce uz zkusebne jedeme, pokud jste myslel tohle. Vyber programu docela suchy za ty prachy :twisted:
Spatne formulovano, myslel jsem jak je na tom obec mimo nove lokality. Vim, ze nekteri se branili rozkopani obce atd. Tak jestli je kabelovka jen pro "naplavu" nebo uz jede vesele i v obci ...
Kabelovka je podle info ze zastupitelstva rozvedená v pár barácích naproti hřbitovu. Když jsem se tázal starosty, kdy budou rozkopávat chodník u nás před barákem, tak mi nebyl štond odpovědět přesněji, než že prý snad do podzima. Řikal jsem mu, že jestli to na zimu rozkopou, tak se přeskočim (už teď je to spíš tankodrom, než chodník). Ptal jsem se ho kvůli tomu, že jsem ten chodník chtěl trochu poopravit. Mam ty betonový desky, z kterejch je to dělaný... Řikal, že s tim mam počkat, že by to byla zbytečná práce. Takže si z toho něco jakoby vypočítejte :-) :-) :-)

zajbo
Příspěvky: 18
Registrován: 28 Kvě 2006, 23:07
Místo/Bydliště: tChyne V Haji

Re: CDMA v Chyni?

Příspěvek od zajbo » 21 Črv 2006, 13:30

Mm napsal:Mate nekdo zkusenosti s pokrytim CDMA v Chyni? Dle mapy pokryti to vypada, ze jsou tam jen nejake drobne "fleky signalu" :(
Ahojte,

mozem potvrdit ze CDMA funguje bez problemov (ak sa ta sialena rychlost da tak nazvat)

Avatar uživatele
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 Kvě 2006, 14:04
Místo/Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: CDMA v Chyni?

Příspěvek od Jiří Nývlt » 21 Črv 2006, 13:38

zajbo napsal:
Mm napsal:Mate nekdo zkusenosti s pokrytim CDMA v Chyni? Dle mapy pokryti to vypada, ze jsou tam jen nejake drobne "fleky signalu" :(
Ahojte,

mozem potvrdit ze CDMA funguje bez problemov (ak sa ta sialena rychlost da tak nazvat)
Mam firemní a chodí i dole ve vsi - a tam je to v doliku.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 2 hosti